header
Fakta Tentang Air


70% dari tubuh manusia mengandungi air.. kesihatan kita bergantung pada kualiti air yg masuk ke dalam badan kita.. berikan yg terbaik utk keluarga anda.. dan pastikan ianya Rx Water!

H20 adalah air. Secara Saintifiknya air terdiri daripada 2 bahagian Hidrogen dan 1 Bahagian Oksigen. Air merupakan suatu keperluan yang amat penting dalam kehidupan kita. Tanpa air yang mencukupi, badan kita terutamanya tisu-tisu badan boleh menjadi rosak dan proses-proses di dalam badan tidak dapat dijalankan secara yang optimum. Sekiranya badan mengalami masalah kekurangan air untuk beberapa hari, ini boleh menyebabkan berlakunya perkara yang tidak diingini malah boleh menyebabkan maut.


Secara puratanya, badan seorang dewasa mengandungi hampir 70 % air. Di antaranya bahagian badan yang paling banyak mengandungi air adalah :

* 95% air terkandung di bahagian Otak manusia.
* 90% air berada dalam peparu
* 82% air terkandung di dalam darah

Walau bagaimanapun dianggarkan sebanyak 2.5 liter air yang terkandung di dalam badan akan hilang akibat daripada perkara-perkara seperti berikut:

* 1.5 liter melalui pembuangan air kencing
* 0.7 liter melalui perpeluhan dan penafasan
* 0.2 liter melalui proses respirasi
* 0.1 liter melalui sejatan daripada permukaan kulit.

Kehilangan air ataupun kekurangan air yang tinggi di dalam badan akan menyebabkan berlakunya kekurangan kepada badan anda. Kehilangan yang berlaku ini mestilah digantikan segera sistem badan dapat beroperasi dengan baik.

Nasihat :

** Minum 2 gelas air/500 ml air selepas bangun dari tidur untuk mengaktifkan organ dalaman

** Tanpa air yang mencukupi, badan kita terutamanya tisu-tisu badan boleh menjadi rosak dan proses-proses di dalam badan tidak dapat dijalankan secara yang optimum.

** Cara terbaik untuk membuang sisa organic dari badan dengan hanya menggunakan air beralkali

** Pengamalan minum air kosong 7 hingga 8 gelas setiap hari adalah baik untuk menyingkir toksik melalui 'sistem perkumuhan' & mengekalkan kesihatan buah pinggang. Dimana ia juga dapat meningkatkan metabolisme badan dimana air kosong juga 100% bebas kalori, kafein dan bahan kimia.

** Tahukah anda Klorin bukan sahaja digunakan untuk membunuh organisma yang mungkin mengancam kesihatan pengguna air malah turut digunakan sebagai senjata pada perang dunia pertama?

Tahukah anda bahawa Air yang terbaik di dunia ialah Air Zam-Zam. Manakala air yang terbersih di dunia ialah air Reverse Osmosis (R.O). Apakah maksudnya?

Air sebenarnya mempunyai ‘Roh’ & Perasaan. ‘Wajah’ air yang ‘hidup’ bertukar-tukar mengikut pendedahan pada persekitarannya. Air hujan, air matair, air perigi, air sungai adalah air hidup walaupun pada hakikatnya ia mungkin nampak tidak berapa bersih. Akan tetapi, ada 6 tempat di dunia ini yang Allah S.W.T kurniakan pada ‘air hidup’ ini yang mempunyai kesan penawar yang menakjubkan.


jenis air

Antaranya ialah telaga Zam-Zam, Air Terjun Okinawa (Jepun), Air mata air di Hunza (Pakistan), di Equador dll. Air yang Hidup mempunyai sifat boleh ‘Mengingat atau Merakam’, ‘Menyimpan’ & ‘Memindahkan’ dan oleh itu mempunyai sifat Terapi. Manakala air yang sudah melalui proses R.O, Didihan, Deionize & Sulingan (distilled) & air kitar semula (NEW WATER) adalah air yang sudah dimatikan & sudah tiada lagi sifat Terapi walaupun ia sangat bersih & selamat diminum.

Bagi umat Islam, istilah bersih adalah yang kedua atau ketiga penting. Yang paling penting ialah ianya perlu SUCI dan diberkati.

Sifat Air Hidup ini telah ditemukan secara saintifik oleh seorang Saintis terkemuka dunia dalam ilmu air  iaitu Dr. Masaru Emoto. Dr. Masaru mengkaji reaksi wajah air atau molekul kristal air yang berubah-ubah setelah didedahkan pada muzik rock, lagu-lagu lembut, kata-kata yang buruk, ucapan Terima Kasih, bacaan Al-Quran dan malah gambar  Kaabah yang ditampalkan/dipaparkan pada bekas balang berisi air tersebut.

air hati
molekul air

Cuba lihat gambar2 berikut yang dimuatkan di dalam buku beliau, ‘The Miracle Of Water’:

miracle of water
masaru

Wajah air yang diucapkan dengan perkataan yang baik atau penghormatan, menunjukkan wajah kristal yang cantik manakala wajah kristal dari air yang sama akan menjadi hodoh & terpencar jika ditunjukkan perkataan, paparan atau bunyi yang buruk.

Dr. Emoto sangat kagum dengan masyarakat Islam yang begitu menghargai & menggunakan air dalam pelbagai aspek selain sebagai egen penyucian/Taharah, berwudu’, perawatan/Terapi dan malah orang-orang Islam yang meninggal dunia pun sebelum dikebumikan akan dimandikan dahulu.

Beliau juga sangat kagum dengan kristal air Zam-Zam yang dianggapnya paling unik di antara mana-mana sampel kristal air yang pernah dikajinya.

air rosak


Pada masa ini saya akui, memang sukar untuk mendapatkan bekalan air hidup berpenawar sepanjang masa. Jika kita hendak gunakan untuk Terapi, sekurang-kurangnya kita memerlukan 2.5L air itu setiap hari dan diminum berserta doa. Walaupun tidak ada data yang disimpan, tetapi sudah banyak kes Kanser & penyakit-penyakit lain yang sudah sembuh dengan menggunakan air Zam-Zam secara berterusan sebagai Terapi. Semuanya ini dengan izin & kehendak Ilahi.

Walaupun tidak mudah untuk mendapat bekalan air Zam Zam dalam jumlah yang banyak setiap hari untuk tujuan Terapi, akan tetapi kita bertuah kerana Dr. Noordin Darus telah menemukan sejenis bahan tanah liat yang diperolehi dari ilham yang dikurniakan Allah semasa bertarung dengan Kanser Darah pada tahun 2001 dulu.

Beliau sama sekali tidak menyangka bahawa air bersih yang melalui tanah liat tersebut mempunyai unsur ‘Medan Tenaga’ yang seakan-akan air Zam-Zam & air berpenawar lain yang boleh membangkitkan (rejuvenate) sistem penyembuhan semulajadi Tubuh. Sifat unik ini tidak terdapat dalam mana-mana air pun dari mana-mana sistem penapis yang ada di dalam pasaran.

Air yang keluar dari bahan unik ini juga adalah air ‘Hidup’ yang dibersihkan dengan ‘Memori’ baru (kerana sepanjang perjalanan air itu ke rumah kita, ia telah terdedah dengan banyak perkara yang negatif). Dengan izin Allah, beliau akhirnya sembuh dari Kanser dan telah membantu ramai lagi yang menderita dengan pelbagai jenis penyakit.

rxwater flow

Hasil rekaan Dr. Nordin walaupun nampaknya seperti alat ‘penapis’ air biasa tetapi sebaliknya adalah satu sistem perawatan air yang mempunyai kesan Terapi yang menakjubkan hasil dari bahan Tanah Liat & Aura Converter tersebut yang terkandung pada Kartrij keempat. Kesannya Rx-Water bukan hanya ‘penapis air’ biasa tetapi adalah ‘Aura Converter’ atau Sistem Terapi Penyembuh Aura.

Pada tahun 2003, Rx-Water® mula dipasarkan secara besar-besaran melalui WorldWellness Network Sdn. Bhd., dan sehingga ke hari ini, lebih 200,000 pengguna telah merasai nikmat dan kelebihan minuman air Rx-Water®. Kini, setelah 7 tahun berlalu, Dato' Dr. Noordin kembali memperkenalkan evolusi di dalam Rx-Water® untuk memenuhi permintaan pasaran dan kehendak semasa dengan The All New Rx-Water® - sistem air 2 dalam 1 yang Unik, Suci dan Berkesan.

Penggunaan RX water juga kini terdapat di:
1.  Istana N.Selangor - 7 unit
2.  Istana N.Johor - 13 unit
3.  Istana N.Kedah - 8 unit
4.  Kediaman PM di Putrajaya - 2 unit
5.  Kediaman Men.Kesihatan - 2 unit
6.  Kediaman MB Kelantan - 1 unit
7.  Beribu-ribu orang guru dan banyak lagi…

Isu Bekalan Air & Makanan Tercemar


Agak agak la kan.. berapa kerap kita cuci tangki air kat rumah kita tu.. saya sendiri tak pernah cuci.. bayangkan tangki berkerak cam ni.. kita tadah air, masak dan minum.. walla.. kembang tekak tekak weh..

kalau tak fikir diri sendiri.. takpe.. tapi rasa cam tak tergamak tgk anak-anak kita minum air sebegini..


Fakta.. 7.5 juta penduduk Kuala Lumpur & Selangor tidak menyedari tangki air rumah mereka sebenarnya terlalu kotor.. bermakna tangki air rumahku jua.. air ini ke yg kita minum..

 


ni kisah tangki air sekolah kat Malaysiakini.. agak agak la kan.. kat rumah kita yg tangki tak pernah bercuci tu, sama ke dgn tangki sekolah yg berkerak ni.. dan air itu dgn selamba kita minum setiap hari..

bila tak tau dan tak nampak, memang tak kisah.. kalau dah tau, carilah solution.. pasanglah sistem rawatan air utk berikan air yg berkualiti pada keluarga yg kita sayangi..


http://malaysiakini.com/news/179631

Tahukah anda bahawa buah-buahan, sayur-sayuran, makanan mentah harian anda disaluti bahan kimia merbahaya yang kekal walaupun dicuci dan dibilas?

Sanggupkah anda mengorbankan kesihatan diri anda dan mereka yang tersayang?

The All New Rx-Water® bukan sahaja menapis air minuman dan menghasilkan air berkhasiat, tetapi ia juga mampu mengeluarkan air padat ozon untuk membasmi kuman, bakteria, bahan kimia dan bau dalam penyediaan makanan dan kegunaan harian.



Pusat Servis RxWater Lembah Klang


Sila hubungi kami

013 3696659 - Khairi

ym : syikin72


 

Hubungi Kami

Syikin / Khairi

013 369 6659

012 383 8018



Servis Penghantaran